Koala Voice je štiričlanska slovenska glasbena skupina, ki je nastala leta 2010. Izvajajo indie rock glasbo. Skupino sestavljajo vokalistka in kitaristka Manca Trampuš, kitarist Domen Don Holc, basist Tilen Prašnikar in bobnar Miha Prašnikar. Izdali so dva studijska albuma, Kangaroo’s a Neighbour (2015) in Wolkenfabrik (2017).

Svoj prvi studijski album, Kangaroo’s a Neighbour, so izdali in predstavili 6. februarja 2015 v Kinu Šiška v sklopu festivala Ment. Izidu albuma so sledili številni koncerti po raznih festivalih v Sloveniji, pa tudi v tujini – igrali so v Avstriji, Nemčiji, Rusiji, Srbiji ter na Češkem in Slovaškem.

Leta 2016 so na koncertih igrali tudi novejše pesmi, kot npr. “Vede premikanja”, ki je njihova prva pesem v slovenskem jeziku. Maja je na njihovem YouTube kanalu izšel videospot za pesem “Frida Nipl”, ki je bila posneta v Studiu Metro, producent pa je bil tokrat Jure Vlahovič.

Julija 2016 so nastopili na festivalu Exit. Tekom leta so snemali material za nov album s producentom Dantonom Suppleom (ki je med drugimi produciral tudi album X&Y skupine Coldplay). Leta 2017 so imeli več koncertov po Sloveniji in na raznih festivalih po Evropi. Junija je izšel videospot za singl “Vede premikanja”. Režiral ga je Matevž Jerman, ki je s skupino sodeloval že pri singlu “Strangers’ Tides”. Skupaj s singlom je bil uradno naznanjen tudi naslov novega studijskega albuma: Wolkenfabrik (nemško: “Tovarna oblakov”).

KOALA VOICE