Pigs parlament je 6-članska slovenska ska punkHC skupina iz Goriških brd. Začetki skupine segajo v leto 2004. Po dveh letih koncertiranja kot kvartet sta se jim pridružila še trobentač in vokalistka, z njima koncertirajo in ustvarjajo še danes.

Skupina igra predvsem hitri punk rock z udarnim vokalom, ki ga spremljajo melodični backvokali. V njihovih pesmih je zaznati tudi ska vplive, ki so podkrepljeni s trobento ter hardcore z ženskim vokalom. Za skupino je značilno, da se glavni vokali menjujejo iz pesmi v pesem.

Za seboj imajo dva demo albuma iz leta 2004 in 2006. Leta 2009 so sodelovali tudi pri nastanku kompilacije Od Soče do Korna. Po 6 letih ustvarjanja 2010, pa so končno posneli in v samozaložbi izdali prvenec It’s Time for Sausages. Na albumu je našlo mesto 14 zelo različnih skladb, med njimi tudi dve priredbi: »Hej brigade« in »Let’s Twist Again«. Pesem »Hej brigade« so posneli v sodelovanju s pevskim zborom in malim orkestrom. Na album so vključili različne glasbene sloge: od reggaeja, skaja, punka, hardcora do celo thrash in heavy metal vložkov.

Po 2 letih koncertiranja so junija 2012 v dvorani na Humu predstavili nov album Different pigs, same shit. Album vsebuje 17 skladb (16+1) v skupnem trajanju prek 60 minut. Znova je prisoten velik spekter različnih glasbenih zvrsti, ki pa še zmeraj temelji na hitrem melodičnem punku. Tokrat so na album dodali tudi nov inštrument – bendžo in priredbo znane pesmi »Bohemian Rhapsody«.

Za deseto obletnico (2014) je skupina izdala poseben 10 Anniversary Pack, ki vsebuje DVD z dokumentiranimi arhivskimi posnetki in mp3-CDjem s kompletno diskografijo.

Leta 2017 so izdali 2 kratka albuma, S.S.S. (aprila) in Koruptistan (avgusta), slednji je vizualno in konceptualno nadaljevanje prvega albuma.

PIGS PARLAMENT